Ce trebuie să conțină kit-ul tău de epilare

Una dintre cele mai eficiente, dar și cunoscute proceduri cosmetice de înfrumusețare este epilarea cu ceară, prin care scapi pentru măcar două – trei săptămâni de părul nedorit de la suprafața corpului.

Indiferent dacă alegi să apelezi la serviciile unui salon de cosmetică, sau folosești ceara epilat singură, acasă, rezultatul obținut va fi unul pe placul tău: o piele netedă și catifelată. Atenție însă: este un procedeu destul de dureros, și în cazul în care nu te pricepi prea bine, riști să te confrunți și cu enele neplăceri, cum ar fi arsuri, iritații, foliculită sau alte afecțiuni cutanate. De aceea, se recomandă să ai mare grijă la măsurile de igienă care trebuie obligatoriu respectate, dar și de faptul că ar trebui să ai un kit de epilare bine echipat.

Cumpără produse de calitate

 

Înainte de a vedea care sunt ustensilele care nu trebuie să-ți lipsească din kit-ul de epilare de acasă, mai avem o recomandare pentru tine: investește în produse de calitate, pentru că nu doar sunt foarte eficiente, procedura este mai puțin dureroasă, dar și pielea ta nu va avea atât de mult de suferit.

Ceară de unică folosință

Chiar și în condițiile în care ai o piele sensibilă, sau una predispusă la iritații, te poți epila foarte bine cu ceară. Pentru tine, recomandarea specialiștilor este să apelezi la ceara unica folosinta. Nu-ți face griji, vei găsi numeroase astfel de produse în comerț, așa că nu trebuie să îți mai faci astfel de griji.

Încălzitor pentru ceară

În kit-ul tău de epilat trebuie să se regăsească, în mod obligatoriu, și un înzălzitor pentru ceară. Cu ajutorul lui vei pregăti mai bine ceara pentru epilat, pentru că tot ce trebuie să faci este să îl conectezi la priză, după care îi atașezi flaconul de ceară de unică folosință și… gata. Nu mai este nevoie să folosești vechile metode, care implicau un grad destul de ridicat de risc, deoarece utilizau oale cu apă fierbinte încălzite pe aragaz. Poți lua kit-ul cu tine în vacanțe, dacă simți că este nevoie să faci unele ajustări, pe ici pe colo, și astfel să ai oricând o piele netedă și frumoasă.

Benzi de hârtie epilat

O fi ceara o metodă bună să scapi de părul nedorit de pe corp, dar ce te faci atunci când vine vorba despre zonele… mai sensibile. Pentru a nu le demonstra vecinilor cât de tare poți să urli, sau cât de mult le amintește glasul tău de cel al unei cântărețe recunoscută pentru ”răcnetele” tale, pentru aceste zone folosește benzile de hârtie de epilat. Totul se va rezolva mult mai simplu, rapid, și nu cu atât de multă durere decât în cazul variantei clasice.

Pensetă

Pentru acele fire de păr atât de scurte încât ceara se dovedește a fi ineficientă, o pensetă este perfectă. Este o metodă tradițională, dar foarte eficientă, deoarece firul de păr este smuls din rădăcină. Chiar nu este indicat să folosești ceară de vreo două – trei ori la rând în același loc pentru a scăpa de firele de păr atât de mici. Prin urmare, caută o pensetă bună, care nu ciupește, și folosește-o cu încredere.

Produse hidratante pentru după epilat

După ce ședința de epilat s-a încheiat, întotdeauna trebuie să folosești anumite produse hidratante, care vor calma pielii și vor vindeca porii iritați. Nu te vei mai confrunta cu acele zone roșii și cu senzația de ”ace”, așa că vezi care sunt produsele special create pentru acest scop, în funcție de pielea ta. Poți folosi creme, loțiuni sau uleuri pentru după epilat, dar nu uita nici de faptul că anumite produse de îngrijire de acest gen conțin și substanțe care pot întârzia apariția firelor de păr.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.