Reteta prajitura simpla si rapida cu biscuiti

Asa cum bine stiti, la Danube Bloggers Meet 2, cei de la Rostar au fost printre sponsorii super generosi si ne-au daruit fiecareia dintre noi o cutie imensa de bunatati de a le lor. Eugeniile s-au mancat rapid, sunt si printre cele mai delicioase de pe piata. Si fiindca in coletul cu bunatati avem muuuulti, muuulti biscuiti, se cerea o reteta delicioasa.

Reteta prajitura simpla si rapida cu biscuiti

Mancam biscuitii Rostar inca de mici. Tin minte cum ne puneam la masa cand eram copii si printre deserturile preferate erau biscuitii cu unt si gem. Yuuum! Si acum mananc!

Pentru ca am vrut sa fac un desert simplu dar rapid, am ales niste biscuiti Pettit Beurre de la Rostar si am facut o improvizatie. In maxim jumatate de ora era gata prajitura si pusa la frigider. Haideti sa va spun de ce aveti nevoie:

Ingrediente:

  • biscuiti simpli Pettit Beurre Rostar( un pachet mare );
  • 250 gr mascarpone;
  • 1 plic budinca ( sau crema de vanilie facuta de voi );
  • cateva linguri de crema tartinabila ( Nutella, Finetti );
  • cafea;
  • fulgi de cocos.

Reteta se face super repede, am optat pentru budinca din comert fiindca nu aveam timp sa prepar acasa budinca de vanilie dar clar cea de-a doua varianta e mult mai gustoasa.

Preparare:

Mascarpone se amesteca cu a voastra crema tartinabila preferata. Eu am pus in jur de 2-3 linguri. Apoi preparam budinca,  fie cea din comert dupa instructiunile de pe plic, fie faceti crema de vanilie. Se lasa la racit.

Dupa ce budinca s-a racit incepem asamblarea. Biscuitii se inmoaie in cafea, ii puteti tine mai mult daca vreti sa fie mai moi, ori ii treceti rapid prin cafea daca nu ii vreti imbibati. Se pune primul strat de biscuiti apoi crema de mascarpone, inca un strat de biscuiti inmuiati in cafea apoi budinca de vanilie, lasand cateva linguri pentru ultimul strat. Mai punem un strat de biscuiti inmuiati si cele cateva linguri de budinca de vanilie ramasa si presaram fulgi de cocos din belsug. Se lasa la frigider cateva ore, eu am lasat-o peste noapte.

A fost prima data cand am incercat combinatia asta dar a fost super buna, fara sa exagerez. Baietelul meu e super pretentios de fel la dulciuri, dar prajitura asta i-a placut la nebunie. Asa ca mai fac, fiindca mai am biscuiti deliciosi de la Rostar.

Cum vi se pare combinatia? Voi ce desert cu biscuiti faceti? Aveti sugestii pentru mine?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.