Pasi esentiali pentru ingrijirea mainilor in sezonul rece

In sezonul rece pielea are mult de suferit din cauza schimbarilor de temperatura. Cel mai mult, observam schimbari la maini.  Si fiindca eu consider ca mainile sunt cartea de vizita a unei persoane, trebuie sa avem grija de ele in mod corespunzator. Ca orice parte a corpului, pentru a preveni uscarea si craparea pielii este important sa respectam cativa pasi esentiali in ingrijirea mainilor.

Pasi esentiali pentru ingrijirea mainilor in sezonul rece

Spalatul mainilor

De cand e lumea stim cu totii ca spalatul des pe maini afecteaza pielea. Asta nu inseamna ca nu ne mai spalam, mai ales in perioada aceasta in care trebuie sa respectam cat mai mult igiena. Ba chiar e indicat sa ne spalam cat mai des pe maini, in detrimentul dezinfectantilor care usuca si mai mult mainile. Dar, pentru a nu ne afecta intr-un mod necorespunzator piele, e indicat ca la fiecare spalare sa folosim apa calduta si nu fierbinte si trebuie sa optam pentru un sapun ce contine ingrediente naturale. Sapunurile imbogatite cu ingrediente ce ofera hidratare sunt indicate.

Exfolierea pielii

Si mainile trebuie exfoliate la fel ca si alte zone ale corpului nostru. Exfolierea este importanta pentru ca ajuta la indepartarea celulelor moarte astfel incat pielea sa poata absorbi substantele nutritive din produsele de ingrijire pe care le utilizam. Insa, exfolierea se face doar o data pe saptamana alegand fie un exfoliant din comert, fie unul preparat acasa din zat de cafea sau malai amestecat cu miere.

Hidratarea pielii

Dupa cei doi pasi de mai sus, hidratarea are un rol extrem de important pentru a face ca mainile noastre sa fie fine si catifelate. Putem folosi o crema de maini hidratanta ori de cate ori ne spalam pe maini sau simtim ca e nevoie. Eu recomand crema de maini Cerave. Este o crema de maini regeneratoare, intens hidratanta care pentru mine face minuni. O aplic de mai multe ori pe zi si imi place fiindca hidrateaza super bine pielea dar nu o lasa lipicioasa si cu filtru gras. E o crema suficient de hidratanta chiar si pentru mainile foarte uscate si calmeaza si iritatia.

Ingrijire suplimentara

Atunci cand vine frigul e important ca pe langa pasii de mai sus, sa protejam mainile si cu manusi. Frigul si vantul afecteaza foarte mult pielea si ajunge sa se crape, asa ca manusile din blana sau bumbac ne vor proteja mainile dar se vor si integra in tinutele noastre.

Acestia sunt cei 4 pasi pe care eu ii respect cu strictete, mai ales in sezonul rece pentru ca pielea mea are mult de suferit. Produsele potrivite pot face minuni.

 

Voi cum va ingrijiti mainile? Ce produse hidratante folositi?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.