Ce trebuie sa facem pentru dinti sanatosi si pentru a evita respiratia urat mirositoare

Cu totii ne dorim un zambet perfect si o dantura sanatoasa. De aceea e important sa acordam o ingrijire deosebita danturii. In plus, pe langa aspectul estetic, o dantura sanatoasa are impact si asupra sanatatii noastre. Chiar si o respiratie urat mirositoare poate fi din cauza unei igiene precare a dintilor. Motiv pentru care trebuie sa folosim cateva produse esentiale pentru ingrijirea dintilor.

Ce trebuie sa facem pentru dinti sanatosi si pentru a evita respiratia urat mirositoare

Periajul dintilor

In primul rand, cel mai important este periajul dintilor care trebuie facut de cel putin doua ori pe zi. Un periaj corect dureaza cel putin 2 minute si trebuie sa folosim miscari scurte, usoare fiind atenti la gingii si dintii din spate dar si la zonele cu lucrari dentare. Periuta de dinti o putem alege in functie de preferinte: electrica sau obisnuita. Personal optez pentru periutele de dinti obisnuite, caci le-am descoperit pe cele de la Curaprox care imi curata foarte bine dintii, au perii foarte moi si am scapat de sangerarile gingivale. Dar daca preferati periutele de dinti electrice le puteti alege pe cele de la Oral b.

Pentru spatiile dintre dinti trebuie sa folosim o periuta interdentara si ata dentara.

Folosirea apei de gura

Pentru mentinerea igienei corecte a cavitatii bucale apa de gura are un rol important intrucat reuseste sa ajunga in toate zonele in care nu putem ajunge cu periuta de dinti. Apa de gura contine ingrediente active care au rolul de controla si reduce probleme precum respiratia urat mirositoare, gingivita, placa bacteriana si cariile dentare. Eu prefer apa de gura Listerine.

Controlul la stomatolog

Indiferent daca avem sau nu probleme vizibile cu dintii e important sa vizitam stomatologul cel putin o data pe an. In acest fel putem evita aparitia cariilor sau a altor probleme nedorite.

Voi cum aveti grija de dintii vostri?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.