Cum poti scapa de taxele vamale

Ieri am mers la vama, cu multe emotii in legatura cu taxele ce vor trebui sau nu sa le platesc.
Nu inteleg si nu imi pot da seama de ce in unele orase se platesc taxe vamale iar in altele nici vorba de asa ceva.

Am avut 4 colete primite prin interemediul Fashion Blogger, deci eu nu am platit nimic, nu am cumparat asa ca nu vad de ce ar trebui sa platesc taxe vamale. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare cu a altor fete ce mi-au povestit.
Eu la vamala am mai fost, am scapat fara sa platesc, doar aducand dovada mailurilor in care am vorbit cu ai mei colaboratori, insa munca de lamurire nu a fost usoara. Trebuie sa mentionez ca data trecuta cand am scapat de taxe a fost alta doamna vamesa, iar ieri am intalnit alta doamna ( probabil sunt 2 angajate ).
Ei bine ieri nu am mai scapat fara sa platesc taxe. Dar nu fost totul chiar asa rau cum ma asteptam, domna aceea  a fost chiar draguta explicandu-mi ce pot face pentru a nu mai plati in cazul in care eu le primesc fara a le cumpara.
M-am dus cu dovada mailurilor si de data aceasta nu mi-au fost aprobate ca dovada, dansa spunandu-mi ca mailuirile nu sunt traduse de un specialist si din momentul in care pe colet este trecuta o valoare eu trebuie sa platesc.
Deci, legea prevede ca pentru coletele ce au o valoare mai mare de 10$ trecuta pe colet se plateste TVA 24%  din valoare. Asa ca dansa mi-a spus ca pentru a evita sa platesc taxe vamale sa vorbesc cu expeditorul sa treca pe colet o valoare mai mica de 10$. Deci daca asteptati colete din strainatate, fie pentru blog sau ati facut o comanda este necesar sa vorbiti cu expeditorul sa treaca o valoare foarte mica pe colet, <10$ , si in acest fel puteti evita neplacerile si eventualele taxe.

Ieri am platit 34 lei pentru 2 colete ce  aveau valoare mai mare de 10$, la 2 dintre ele am avut noroc si valoarea era mica pe colet. Am platit taxa de magazinaj de 3 lei si fiindca am platit taxe vamale pe colete iarasi a fost necesar sa platesc 8 lei.

In total am platit 45 lei pentru 2 colete pe care nici macar nu le-am cumparat, am mers si 100km special pentru ele si colac peste pupaza, cei de la Amiclubwear au pus cele 3 perechi de incaltaminte in 2 colete diferite ( banuiesc ca au facut asta pentru a nu plati la vama ), au ajuns in aceiasi zi, pentru unul mi-a venit aviz, asa ca m-am dus cu el, pentru celalalt nu.. am mers la vama insa doamna nu l-a vazut asa ca nu l-am luat fiindca nici nu stiam de el. Dupa ce ies din oras, ma suna mama ca am un colet la vama! What?!!?! Da… amiclubwear, (am banuit eu nu eram sigura ca au facut asa, insa neavand o pereche de incaltaminte in colet aceasta a fost prima idee ), avizul mi-a venit la 5 zile distanta insa daca stiam il puteam ridica, dar nu…. angajatii de la Posta Romana dorm!! ..si uite asa am pierdut eu un colet ce era deja la vama…

Da…. acestea au fost peripetiile mele, sper ca am reusit s ava dau cateva idei pentru a scapa de taxe si astept sa-mi spuneti daca ati avut si voi probleme cu Posta Vamala.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.