Beneficiile stomatologiei digitale bazate pe apă

Evoluția tehnologiei a cunoscut o adevărată explozie în ultimii ani, astfel că, în prezent, putem beneficia de cele mai bune, mai sigure și mai precise tratamente care să ne confere o sănătate orală ireproșabilă și acel zâmbet perfect pe care oricine și-l dorește. Iar printre cele mai mari inovații din stomatologia digitală se numără Laserul WaserLase, o soluție tehnologică de mare ajutor în creșterea gradului de confort al pacientului în timpul tratamentelor dentare, precum și în reducerea semnificativă a durerii, dar și a numărului de vizite pe care acesta ar trebui să-l facă la medicul stomatolog.

Un astfel de laser este folosit de specialiștii de la Dent Estet – cea mai mare rețea de clinici dentare din țară, cu peste 250 de profesioniști care asigură servicii de înaltă calitate și numeroase tehnologii moderne utilizate în tratarea oricăror probleme stomatologice. Mai mult decât atât, Dent Estet a consolidat primul și cel mai mare departament ATI dintr-o rețea de clinici dentare din România, în care lucrează 7 specialiști în anestezie și terapie intensivă.

Revenind la stomatologia digitală bazată pe apă, este important să precizăm că WaserLase este un aparat ultra performant care combină apa, aerul și energia laser și reușește să înlocuiască cu brio freza, turbina și bisturiul folosite în timpul celor mai multe tratamente dentare.

Așadar, cu ajutorul acestui laser pot fi tratate afecțiuni dentare simple sau complexe. Mai mult decât atât, pe durata intervențiilor, aparatul este folosit și pentru pulverizarea permanentă de apă asupra dintelui tratat, pentru a-l menține pe acesta hidratat, lucru care împiedică înregistrarea unei creșteri de temperatură la nivelul dintelui și oferă, astfel, un tratament fără durere.

 

Tipuri de tratamente în care această tehnologie poate fi folosită cu succes:

 • Implantul dentar

Potrivit specialiștilor Dent Estet, WaterLase are o funcție care tratează afecțiunile de periimplantită ce pot afecta implantul dentar. Cu ajutorul acestui laser, pacientul se poate bucura de o rată de succes de 100% a implantului.

 • Tratamentele endodontice

De asemenea, aparatul poate fi folosit pentru distrugerea bacteriilor inaccesibile și tratarea țesutul afectat, în cazul obturațiilor de canal cu infecție.

 • Terapia parodontală

Stomatologia digitală bazată pe apă are beneficii și în cazul afecțiunilor parodontale, contribuind la protecția dinților naturali ai pacienților.

 • Intervențiile chirurgicale

Extracția unei măsele de minte sau fixarea implantului dentar pot fi, de asemenea, intervenții chirurgicale care să necesite folosirea unei astfel de tehnologii, aceasta facilitând circulația sângelui și accelerând vindecarea zonei tratate.

Pacienți cărora le este indicată apelarea la stomatologia digitală bazată pe apă

Potrivit specialiștilor Dent Estet, care sunt acreditați pentru folosirea acestei tehnologii și au experiență asupra procedurii, un tratament cu WaterLase se poate dovedi chiar indicat și deosebit de util în cazul anumitor categorii de pacienți precum:

 • pacienții diabetici;
 • pacienții care suferă de afecțiuni cardiovasculare;
 • copiii;
 • femeile însărcinate.

Iată ce beneficii oferă tehnologia digitală WaterLase, folosită în clinicile Dent Estet:

 • Reduce durerea din timpul intervenției;
 • Permite efectuarea unor tratamente fără a fi nevoie de anestezie și, bineînțeles, asigurând o experiență lipsită de durere;
 • Este minim invazivă;
 • Oferă o recuperare rapidă și reduce durerea care ar putea să apară după intervenția stomatologică.
Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

14 Comments

 1. Este pentru prima data cand aud de acest procedeu, foarte interesat!
  Multumim pentru articol?!

 2. Wow, cat de mult avanseaza tehnologia. Chiar ma bucur. Nu stiam de stomatologia digitala bazata pe apa..Mie sincer imi cam este frica de stomatologi.

 3. Super interesant articol
  Habar nu aveam ca exista așa ceva
  Ar fi perfect pentru mine o astfel de intervenție stomatologica ,îmi este foarte foarte frica de dentist …și chiar trebuie sa ma duc urgent ma supăra o masea de vreo 5zile
  Pupici
  Multumim

 4. Este foarte interesant ce zici tu aici, ca mai toata lumea evita dentistul, si merge cand n-are incotro si isi face curaj de cateva zile deja, din cauza durerii cauzate de instrumentele dentare clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.