Alege hidroizolatie fundatie, pivnita si beci pentru o constructie rezistenta

Orice constructie are nevoie de protectie. Variatiile de temperatura si precipitatiile afecteaza structura unei constructii asa ca inca de la inceput trebuiesc luate masurile necesare pentru a avea o casa, o terasa sau un blog protejat de acestea. Pentru a stopa infiltratiile unei case e nevoie de hidroizolatie fundatie, pivnita si beci luand masuri inca din faza de constructie. Este mai avantajos pentru noi de a preveni  astfel de situatii inainte ca aceastea sa devina o reala problema.

Hidroizolatia constructiei este o necesitate si nu un moft, astfel incat infiltratiile de apa afecteaza structura peretilor si scade rezistenta constructiei respective. Apa infiltrata duce la aparitia igrasiei si aparitia mucegaiului.

Hidroizolatiile sunt de mai multe tipuri:

  • lichida;
  • poliuretanica;
  • cu PVC;
  • membrane bituminoase.

Unde se aplica hidroizolatia:

  • acoperisuri si elemente de constructie ce sunt expuse fenomenelor meteo;
  • beciuri, subsoluri, fundatii;
  • balcoane, coridoare de trecere;
  • bai, bucatarii, spalatorii;
  • piscine, bazine;
  • constructii industriale.

Asa cum o casa are nevoie de hidroizolatie si blocurile sau terasele trebuie sa dispuna de aceasta. Asa ca e obligatoriu ca acestea sa dispuna de hidroizolatii terase si blocuri pentru a evita eventualele neplaceri cauzate proprietarilor de apartamente. In plus acestea sunt de lunga durata si foarte eficiente.

Acoperisul este partea unei constructii ce are cea mai mare nevoie de hidroizolatie asa ca e obligatoriu sa alegem cele mai bune materiale pentru hidroizolatie acoperis bloc sau casa. Precipitatiile in timp vor afecta constructia si problemele intampinate ne vor pune la o cheltuiala majora.

Cu siguranta va intrebati cam ce pret ne va costa hidroizolatia casei sau a unei constructii pe care o detinem. Preturile variaza, e adevarat insa trebuie sa gasim magazinul ce ofera membrana hidroizolanta pret avantajos pentru noi, insa e foarte important ca materialele folosite sa fie de calitate si sa asigure perfect hidroizolarea necesara.

 

Asadar, pentru a beneficia de cea mai buna hidroizolatie a constructiei e necesar sa alegem cele mai bune materiale si mai ales sa alegem o echipa de incredere si priceputa care sa faca treaba ca la carte.

 

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

17 Comments

  1. Important acest aspect, trebuie făcute lucrurile ca la carte pentru o construcție corecta…

  2. Hehe, sotul meu este maestru la din astea, dat fiind ca lucreaza in domeniul constructiilor.

  3. sa vezi ce distractie e atunci cand vrei sa iti amenajezi balconul si vecinul de deasupra nu are balconul inchis si nici hidroizolat si, cand ploua, apa din balconul lui se scurge la tine. E o problema si izolatiile astea si trebuie sa stii cum si cu ce sa le faci.

  4. Din pacate stau la bloc si Dumnezeu stie cum a fost facuta hidroizolatia pe vremea aia, ca la scara vecina unde sunt boxele, peretele sta sa cada si e negru de apa de la ploi care se tot acumuleaza.

  5. putin habar aveam despre infiltratii si ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja constructia dar articolul este bine de retinut pentru viitori proprietary de case

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.