Cum prevenim aparitia ridurilor? 6 pasi esentiali pentru o piele sanatoasa

Cred ca fiecare femeie isi doreste sa arate foarte bine cat mai mult timp. Asa ca pentru a arata bine, acestea trebuie sa acorde o atentie sporita alimentatiei si ingrijirii. Aparitia ridurilor este una din cele mai discutate probleme. Acesta este un fenomen imposibil de evitat insa care poate fi controlat si amanat. De aceea este indicat ca pe langa un stil de viata sanatos sa folosim si produse de ingrijire, precum crema antirid si demachierea zilnica.

Mai exact, cum prevenim aparitia ridurilor?

Procesul de imbatranire al pielii si al aparitiei ridurilor nu poate fi evitat insa sunt diferite obiceiuri si care pot favoriza sau chiar accelera aceste procese. De aceea, e important sa avem grija si sa stim cu exactitate care sunt factorii ce pot influenta aparitia ridurilor si cum putem evita acesti factori pentru a ne putea bucura cat mai mult timp de o piele frumoasa si sanatoasa.

Sursa foto: libertatea.ro

Hidratarea corespunzatoarea a organismului

Nivelul de hidratare al pielii este influentat in mod direct de hidratarea generala a organismului.Consumul corespunzator de lichide este foarte util pentru prevenirea aparitiei ridurilor.

Curatarea zilnica a tenului

Chiar daca nu aplicam machiaj pe timpul zilei, tenul trebuie curatat atat dimineata cat si seara pentru a elimina impuritatile adunate de-a lungul zilei. Aplicarea unei lotiuni tonice este ideala pentru a intarzia aparitia ridurilor.

Exfolierea periodica a tenului

Pentru o curatare profunda a tenului, stimularea vascularizatiei, regenerarii epidermului si productiei de colagen este necesara o exfoliere periodica. Exfolierea se face de 1-3 ori pe saptamana in functie de tipul de ten pe care il avem. Putem apela fie la produse de exfoliere din comert sau chiar la exfoliante home made care nu contin niciun fel de chimicale dar care isi fac treaba foarte bine.

Aplicare crema antirid

Crema de fata este aboslut necesara dupa ritualul de demachiere si tonifiere. Dupa varsta de 30 de ani procesul natural de imbatranire incepe sa modifice capacitatea pielii de a se regenera, fenomen care favorizeaza si face loc pentru aparitia ridurilor. Productia de colagen, responsabil pentru a oferi pielii sprijin structural, incepe si ea sa incetineasca, iar elastina, proteina care ofera pielii elasticitate si suplete incepe, de asemenea, sa se deterioreze. De aceea este indicat sa inlocuim crema de fata cu o crema antirid benefica tenului nostru. Crema antirid are rolul de apreveni aparitia ridurilor si nicidecum de a sterge ridurile deja aparute.

Trebuie mentionat faptul ca o crema antirid trebuie sa fie aleasa in functie starea pielii fiecarei persoane si conform medicului dermatolog.

Evitarea expunerii la soare in exces

Expunerea repetata la radiațiile solare distruge colagenul si elastina pielii creand anumite celule anormale în piele care nu se mai pot comporta precum pielea sănătoasă. Aceasta este cauza majoră a apariției ridurilor. Factorul de protectie solara este absolut necesar in orice anotimp.

Fumatul

Fumul de tigara trannsforma oxigenul necesar pentru o piele sanatoasa in dioxid de carbon. Astfel pielea va deveni lipsita de vitalitate.

Asadar, stim cu totii ca procesul de imbatranire si aparitia ridurilor nu poate fi oprit insa cu siguranta avem multe atuu-uri pentru a preveni aparitia ridurilor si a ne bucura mai mult timp de o piele frumoasa si sanatoasa, doar respecatand cativa pasi esentiali.

Voi tineti cont de aceste aspecte?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

19 Comments

  1. Eu am neglijat deja prea mult introducerea in rutina mea a cremelor si produselor antirid in general si treaba asta incepe sa se vada. Un lucru stiu, ca cel mai bun produs, indiferent in ce domeniu, nu-l poti gasi decat testand foarte mult pe pielea ta, chiar daca ajuta si sfaturile altora si review-urile foarte mult.

  2. Cu hidratarea mereu am avut o problema, si ca sa vezi, la 24 de ani sunt deja „ridata”. Iti multumesc pentru sfaturi, chiar sunt binevenite.

  3. Asa este, ridurile apar oricum, important este să avem noi o rutină de îngrijire a tenului, cu toți pașii tăi de mai sus, ca să îndepărtăm cât putem apariția lor.

  4. Nu pot sa te mint, dar nu prea tin cont. Adica am fumat fdara probleme desi stiam ca nu duce la nimic bun si m-am lasat doar dupa ce am ramas insarcinata, nu am voie sa stau la soare si totusi nu prea fac eforturi sa ma ascund pentru ca iubesc soarele si tot asa. Folosesc creme in schimb care stiu ca nu compenszeaza, dar amana putin aparitia ridurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.