Gogosi turnate cu lingura- reteta simpla si foarte rapida

V-am promis inca din weekeend ca o sa va arat reteta rapida de gogosi turnate cu lingura. Insa timpul a fost impotriva mea si abia astazi am reusit sa revin cu reteta. Asadar, astazi vom incepe saptamana cu un articol delicios!

gogosi turnate cu lingura

Trebuie sa va spun inca de la inceput ca nu sunt vreo maestra in bucatarie. Ba chiar, pana de curand am evitat sa fac dulciuri pe motiv ca nu ma pricep. Insa am decis sa incerc diverse retete, sa improvizez si sa fac dulciuri delicioase dar rapide. Rapid, caci da, cand ai un copilmic si neastamparat, e tare greu sa reusesti sa faci o prajitura complicata ce necesita mai mult de lucru si mai mult timp. Imi place sa fac diverse prajituri, chec dar nu am incercat retete foarte complicate.

Gogosile imi plac la nebunie, insa mereu am evitat sa le fac. Pe cele din aluat. Le framantam, respectam reteta, dar parca niciodata nu ieseau cum imi doream si mai era nevoie si de mult timp de asteptare. Asa ca am inceput sa caut retete de gogosi simple turnate, cu lingura. Fara prea multa bataie de cap si efort, nici nu sunt necesare multe ingrediente dar sunt suuuuper delicioase. Am incercat cateva variante, dar am reteta Ginei Bradea, de gogosi turnate cu lingura e favorita mea. Ii urmaresc blogul si mereu am gasit cele mai bune retete, rapide dar mai ales delicioase.

Reteta de gogosi turnate cu lingura

Ingrediente:

  • 3 oua;
  • 1 cana lapte;
  • 2 cani faina;
  • 4 linguri de zahar ( puteti pune deloc, mai putine sau chiar mai multe in functie de cat de dulci le vreti );
  • 1 lingurita de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • coaja de lamaie;
  • esente ( vanilie am pus eu ).

Procesul e suuuuper simplu, astfel incat chiar si un copil le poate face. Se pun intr-un bol ouale, cu laptele, zaharul, praful de sare si esentele si se bat bine pana se dizolva zaharul. Se amesteca faina si praful de copt iar apoi se toarna peste compozitia lichida. Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena. Lasam in jur de 10 minute sa se odihneasca aceasta compozitie apoi ne apucam sa le prajim.

gogosi turnate cu lingura

De prajit va recomand sa le prajiti intr-o tigaie mai inalta, in baie de ulei. Fiindca ele se vor umfla si se vor intoarce singure. Fiind o compozitie lipicioasa, gogosile se fac cu ajutorul a doua linguri inmuiate in ulei ( puteti folosi si lingura pentru inghetata, daca aveti ). Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Si gata, pot fi savurate fie simple, fie cu zahar pudra sau chiar ciocolata, dulceata sau ce va place. Sunt extrem de delicioase si se fac in maxim 30 minunte. Ce poate fi mai simplu?

gogosi turnate cu lingura

Ati incercat varianta de gogosi turnate cu lingura? 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

15 Comments

  1. Nici eu nu sunt maestră in bucătărie, dar rețeta aceasta nu cred ca poate fi greșită. Cu siguranță voi incerca si eu.

  2. Nu am încercat această variantă, dar pare extrem de simplă și mult mai rapidă decât varianta clasică. O voi încerca cu siguranță.

  3. Si mie imi plac gogosile si trebuie sa incerc neaparat aceasta reteta, mai ales ca sunt o mare fana a Ginei Badea si datorita ei am prins drag de gatit.

  4. Sunt printre preferatele noastre si se fac asa usor! SIngura problema din cauza careia le evitam o reprezinta uleiul folosit la prajit. Inghit mult ulei si de asta le facem rar. Iti recomand sa incerci si gogoselele cu dovlecel in ele, sa vezi ce bune sunt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.