Dulciurile sunt slabiciunea mea, asta pot sa recunosc. Pot lejer sa nu mananc nimic toata ziua dar sa mananc dulciuri. Si ca sa evit sa cumpar tot timpul dulciuri din comert, prefer sa le fac eu acasa pentru ca stiu ce pun in ele si am mai mare grija la ingrediente. Dar adevarul e ca imi si place mult sa fac prajituri, tarte sau tot felul de dulciuri. Nu aleg retete complicate asa ca nu e necesar sa petrec mult timp in bucatarie.
Una din cele mai delicioase descoperiri a fost reteta de clafoutis cu fructe pe care o tot fac ori de cate ori mi-e pofta de ceva dulce. Am incercat diverse variante, insa reteta de astazi este cea mai buna. Poate si pentru ca am folosit doar ingrediente de calitate, frisca neindulcita LaDorna fiind unul dintre ele. Am incercat reteta de clafoutis cu fructe si fara frisca lichida, ci doar cu lapte dar nu e nici pe departe la fel de delicioasa. Frisca neindulcita LaDorna e delicioasa si potrivita pentru a fi folosita in prajituri savuroase. Ma bucur ca am luat parte din campania celor de la Buzzstore pentru ca asa am descoperit-o!
Reteta usoara de desert: clafoutis cu visine
Ingrediente:
- 100 gr faina;
- 200 gr zahar ( sau mai putin );
- 3 oua;
- 150 ml lapte;
- 200 ml frisca lichida LaDorna;
- 50 gr unt;
- esenta de vanilie;
- putina sare;
- 400-500 gr visine ( sau orice fructe va plac ).
Mod de preparare
Se adauga faina, zaharul si sarea intr-un bol. Se adauga cele 3 oua si se amesteca bine. Treptat se adauga laptele, apoi frisca lichida si se amesteca. La final se adauga untul topit, esenta de vanilie si fructele.
Vasul in care se va pune prajitura se va tapeta cu unt si adauga 2 linguri de zahar pentru o crusta frumoasa. Se adauga compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 45 minute( depinde de cuptor). Se serveste ca atare sau cu o cupa de inghetata! Un deliciu!!
Sper ca v-am dat o idee buna de desert!
Voi ce mai faceti bun?
Multumim pentru reteta.
Foarte bun
Sincer mie nu prea imi ies prajiturile dar aceasta pare tare simpla si sigur e una tare buna!
Si mie imi place mult sa fac prajituri chiar daca nu sunt o experta in a le face!
Nu stiam ca se poate pune frisca in aluat,dar ma bucur ca am mai aflat un lucru bun!