Beneficiile cursurilor de yoga pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor

Sistemul Nirvana Yoga desfășoară cursuri de yoga pentru copii și adolescenți la sediul din București, Studioul Nirvana Yoga fiind situat pe Strada Batiște, nr. 28.

Cursurile au loc în fiecare Sâmbătă, în intervalul 17:15-18:45, cu maxim 6 participanți sau la cerere, în funcție de programul și necesitatea participanților.

Este foarte important pentru noi să formăm grupe mici de copii și adolescenți ca să putem lucra îndeaproape cu fiecare dintre ei.

În sistemul Nirvana Yoga înțelegem și promovăm importanța yoga pentru segmentul de vârstă 12-25 de ani.

Este vorba despre perioada în care majoritatea persoanelor deviază de la principiile unei vieți armonioase, aceștia fiind anii în care obiceiuri precum fumatul, alcoolul, drogurile, dependențele emoționale și fricile se instalează și apoi guvernează viețile persoanelor în cauză, a declarat Veronica Constantinescu, profesoară Nirvana Yoga.

Cum ajută practica de Nirvana Yoga?

Practica de Nirvana Yoga este importantă deoarece lucrează concomitent pe 3 paliere diferite:

  La nivel fizic – ajută la dezvoltarea armonioasă a sistemului musculo-scheletal, la flexibilitatea corpului, a încheieturilor și articulațiilor.

De asemenea, ajută la dezvoltarea sănătoasă a plămânilor și, implicit, la optimizarea metabolismului celular și a funcției tuturor organelor și sistemelor de organe din corp.

 

  La nivel mental – ajută prin relaxare mentală și creșterea nivelului de energie.

În perioada de adolescență, datorită schimbărilor hormonale din corp, adolescențîi trec printr-o perioadă de instabilitate emoțională.

Prin yoga – clase de asane, respirație, dans yoga și meditație, emoțiile sunt ținute sub control și sunt pozitivizate.

 

  La nivel spiritual – până la vârsta de 12 ani copiii sunt sub controlul lui Dumnezeu, adică subconștientul lor nu este activ.

De aceea spunem că ei pot trăi în prezent, că se bucură, se joacă fără griji, că pot rămâne conectați 100% în momentul în care fac ceva ceea ce le place.

De la vârsta de 12 ani în sus, corespunzând cu perioada de pre-adolescență, se activează subconștientul. Din punct de vedere spiritual acest lucru semnifică activarea culturilor karmice, a cumulului de energie pozitivă și negativă stocată în suflet ca particule de energie.

 

Ce se întâmplă prin practica de Nirvana Yoga?

Copiii și adolescenții pot obține rezultate pozitive prin practica de yoga mult mai ușor decât adulții.

Ei sunt mai flexibili în gândire și acceptă mai ușor schimbarea.

Prin practica de yoga se purifică negativitatea interioară: dorințele, egoismul, furia, ego-ul și se potențează calitățile – răbdarea, dragostea, empatia, perseverența și determinarea.

În timpul adolescenței accesele de furie sunt numeroase.

Schimbarea interioară este majoră și este necesară o ghidare corectă pentru a naviga această perioadă și pentru a pune bazele unei platforme interioare stabile, adică esența unui comportament cu adevărat uman.

Maestrul Madhavacharyan, fondatorul Nirvana Yoga, vorbește despre cum neglijarea acestei perioade din adolescență rezultă într-o desensibilizare interioară pentru viitorul adult.

El ne învață că pentru a crea o societate nouă, pozitivă, este nevoie de atenția noastră 100% către educarea corectă a copiilor și adolescenților, nu doar din punct de vedere academic, ci și din punct de vedere spiritual, emoțional, mental și fizic.

Practica de yoga recomandată pentru copii constă în:

∙      Exerciții dinamice

∙      Posturi de yoga

∙      Salutul soarelui

∙      Relaxare profundă

∙      Pranayama – tehnici de respirație

∙      Yoga Vandanam – dans yoghin

∙      Meditația Amasana

∙      Terapia Kalkareiki – terapie de vindecare și meditație

La înscrierea la cursurile de yoga se va completa un formular de înregistrare care evaluează starea participantului de la nivel fizic, mental și spiritual.

Practicile necesare vor fi prescrise în funcție de nevoile fiecărui copil sau adolescent.

Clasele pot fi susținute în grup sau în privat.

Clasele de copii/adolescenți și părinți sunt extrem de eficiente.

Copiii și părinții au oportunitatea să se apropie, să se înțeleagă mai bine și să descopere beneficiile unei practici holistice.

Beneficiile cursurilor de yoga pentru copii și adolescenți:

  1. Ajută la creșterea nivelului energetic. Astfel, toate problemele de sănătate sau dezechilibrele la nivel mental sunt înlăturate treptat.

 

  1. Prin relaxarea mentală și practica consecventă crește puterea de concentrare, perseverența și determinarea. Aceste atribute sunt necesare pentru perioada de învățat și examene până la vârsta de 23-25 de ani.

 

 

  1. Crește respectul de sine, respectul pentru părinți și mediul înconjurător. Astfel, raportarea la sine și la cei din jur se va face pe un fundament de dragoste și respect.

 

  1. Conștientizarea de sine are că beneficiu efectuarea de acțiuni pozitive pe toate palierele: sănătate, școală, relații cu părinți, relații cu prietenii. De asemenea, înțelegându-se pe sine, ei au succes în a-și alege un drum în viață potrivit cu resursele interioare și care îi face fericiți.

 

 

  1. Sentimentele de calm și pace interioară sunt întotdeauna prezente pentru cei care practică Nirvana Yoga constant. Frica, deznădăjduirea, egoismul sunt înlocuite de aceste sentimente pozitive și schimbă total percepția asupra vieții.

 

Înscrie-ți copilul acum la cursurile pentru copii și adolescenți și bucurați-vă de beneficiile extraordinare obținute prin practica de yoga.

Adresa studio: Strada Batiște, nr 28, București, Sector 2.

Telefon: 0733756897 (Veronica)

Email: yogi@nirvanayoga.ro

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

24 Comments

  1. Nu am practicat niciodata yoga, chiar mi.ar face placere sa fac macar odata. Eu de obicei fac miscare, mult sport.??

  2. am auzit de astfel de cursuri de pe net ,am citit despre beneficiile lor si cred ca daca as considera ca ,copilul meu ar avea nevoie de astfel de ghidare as apela la aceste cursuri

  3. Mi-ar fi placut sa practic yoga, mi se pare tare relaxant si linistitor, dar din pacate stau cam prost cu timpul…Am tot spus ca imi voi face timp macar o ora pe saptamana….

  4. Eu una nu am practicat yoga dar cred ca o voi duce pe fetița mea,ma încânta câte benefici are acest sport

  5. Yoga are numeroasa beneficii atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea psihica si pentru linistea noastra interioara. Din pacate, nu oricine poate practica Yoga si cand zic asta, ma refer la mine. Poate cateva pozitii de amator…

  6. Acum vreo 15 ani m-am apucat si eu de un astfel de curs, dar din pacate nu m-am si tinut de el. Deoarece timpul dedicat cursului a fost destul de scurt nu am beneficiat decat de 1% din foloasele urmarite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.