Miere poliflora Apidava- sanatate la puterea a 10 a

Mierea de albine a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri in ajutorul sanatatii si frumusetii fiind un remediu naturist cu multiple calitati nutritionale.

Mierea este de doua tipuri: poliflora sau monoflora. Mierea poliflora provine din nectarul provenit din florile si frunzele mai multor plante iar mierea monoflora provine din nectarul unui tip de flori predominant.

Mierea poliflora este considerata ca fiind cel mai complex tip de miere, continand nectarul a catorva zeci, chiar si sute de plante medicinale. Contine vitamine din complexul B, vitamina C si K, acizi organici si hormoni, bor, fier, calciu, potasiu si fosfor, glucoza si fructoza.  Mierea poliflora este o miere completa, net superioara celei monoflore.

Mierea este indulcitorul nostru preferat. E sanatoasa si contine nutrientii de care avem nevoie. Mai ales acum pe timpul iernii, sarvuram cel mai bun ceai indulcit cu miere.

Am primit un borcanas de miere poliflora Roua Florilor de la Apidava datorita celor de la Brander. Un deliciu! O miere delicioasa direct din inima Transilvaniei. Apidava poate fi numita cetatea mierii. E locul unde de peste 25 ani se produce cea mai buna miere, obtinuta pe cale naturala si cu o calitate garantata. 

Iarna e sezonul racelilor, virozele se tin de noi scai asa ca e musai sa ne intarim imunitatea si sa nu lasam raceala sa ne afecteze. Cea mai buna e preventia si nu tratamentul, asa-i?

Asa ca, pentru o imunitate ridicata, zilele de iarna si nu numai, ne sunt incalzite de un ceai, indulcit cu delicioasa si savuroasa miere poliflora Apidava si multa, multa lamaie! Alaturi de o felie de paine prajita unsa cu unt si miere constituie un mic dejun absolut delicios ce ne da energie pentru intrega zi.

Astazi o sa va arat cum prepar eu cele mai delicioase cereale, perfecte pentru micul dejun sau ca gustare intre mese. Iaurtul indulcit cu miere imi place tare mult  insa pentru un mic dejun mai hranitor aleg sa-mi fac cerealele perfecte, ce pot fi consumate atat cu iaurt cat si lapte.

Iata reteta mea de cereale pentru mic dejun:

  • 300 gr musli cu fructe (eu iau varianta din comert insa puteti alege mixul de seminte, fructe uscate, dupa preferinte);
  • 150 gr unt;
  • 3 linguri miere poliflora apidava;
  • optional 100gr zahar brun.

Se pun pe foc untul si mierea ( si zaharul ) pana se topesc. Nu e necesar sa fiarba. Se adauga amestecul de seminte si fructe. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa aproximativ 30 minute si se amesteca din cand in cand amestecul. Gata! Cerealele delicioase cu miere sunt numai bune de savurat! Simplu, rapid, gustos si sanatos!

Voi cum folositi mierea?

 

Share daca iti place...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Barbieru Cristina

34 Comments

  1. Ma bucur ca ai ales sa vorbesti despre beneficiile mierei de albine..eu o folosesc apoape zilnic, ori in ceai, fie ca masca de fata fie ca aliment in diferite preparate. Are mii de beneficii si vitamine..este sanatate curata pentru corp si organism.

  2. Iubesc mierea si imi place ca dimineata pe stomacul gol sa iau cate o lingurita de miere. O prefer si in ceai, in dsressingurile de la salata sau chiar in mastile pentru ten

  3. Îmi place rețeta ta de mic dejun incerc și eu mâine
    Folosesc zilnic miere dimineata cu ceai și lamaie dar și de 2ori pe săptămâna sub forma de masca
    E extraodinară pentru ten
    Pupici

  4. Ce bine arata painea aia cu unt si…miere! Dar si cerealele….Un mic-dejun yummy, cu siguranta.
    Si noua ne place mierea si cu toate ca e destul de calorica, este net superioara zaharului; e sanatoasa, e naturala.

  5. Cu ajutorul unui borcan de miere poti face atata de multe retete sanatoase, tocmai de aceea eu cred ca ea nu trebuie sa lipseasca din casa noastra.

  6. Painea cu unt si cu mierea era micul dejun preferat in copilarie. Si ce sanatosi eram atunci! Acum am dat-o pe salam si porcarii. Mie chiar mi-ai facut pofta, sa stii. Maine dimineata ceai cu paine prajita si miere am in plan.

  7. Pe langa gustul bun pe care il are, este si foarte sanatoasa, iar eu o folosesc in diverse remedii naturiste in combinatie cu lamaie, scortisoara …. . Totusi, trebuie consumata cu moderatie.

  8. Pe mine chiar mai nimerit cu reteta asta pentru ca imi plac mult cerealele si mierea, iar acum sunt racita cobza si nu prea am chef sa mananc mancaruri grele.

  9. Mierea este cam nelipsita din casa mea, o folosesc dimineata la micul dejun si in cure cu ghimbir si lamaie. O ador

  10. O sa incerc și eu rețeta ta de cereale
    Ador mierea e nelipsita din casa mea și dimineata la micul dejun cu unt și ceai cu lamaie e o delicatese as manaca într-una
    Ce pofta mi ai facut(acum )
    😋😋😘😍

  11. Mierea ar trebui sa fie nelipsita din alimentatie. Eu o folosesc in ceaiuri, indulcesc cafeaua, la prajuturi si deasemenea la masti.

  12. Mierea nu imi lipseste din casa ,o folosesc la ceaiuri in special ,atunci cand suntem raciti folosim la greu mierea in diferite moduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *