Despre rutina de ingrijire a mamicilor dupa nastere

A fi mamica impune multa responsabilitate si grija. Cand a venit pe lume baietelul meu Stefan, am avut o imensa bucurie, un amalgam de sentimente: fericire, grija, frica si multa, multa iubire mi-au inundat sufletul.

E un sentiment nou ce nu poate fi descris in cuvinte, e o bucatica din mine. Am citit articole multe in timpul nasterii despre ceea ce inseamna sa a fi mama, insa nimic nu poate descrie sentimentul in cuvinte. Si oricat am citi, realitatea e alta. Aici ma refer la grija si dorinta de face lucrurile bine. M-am documentat despre ingrijire, despre cum il pot face pe cel mic sa se adapteze la aceasta lume. Desi lucrurile stau putin altfel in realitate, multitudinea de articole gasite in mediul online m-a ajutat sa ma adaptez mai bine in noul rol.

Ce trebuie sa facem?

Acest site este un site online ce vine in ajutorul mamicilor cu sfaturi. Atat pentru perioada sarcinii: se gasesc articole cu informatii despre fiecare luna a sarcinii ( fiind insarcinata, credeti-ma ca toate sfaturile, noutatile sunt binevenite ) cat si perioada de dupa: cum trebuie sa avem grija de cei mici, ce temeri au acestia, sfaturi si review-uri ale produselor necesare parintilor.

O data cu venirea pe lume a celor mici, noi mamele avem tendinta de ne lasa pe noi deoparte, iar rutina noastra de ingrijire si infrumusetare sa fie o grija indepartata. Nimic mai gresit! Intra-adevar, copiii nostri sunt pe primul plan si nevoile lor trebuiesc satisfacute insa acest lucru nu trebuie pe noi, ca mame sa ne neglijam. Trebuie sa ne facem un program astfel incat sa avem grija si de nevoile noastre. O baie cu muuuulta, multa spuma, o masca de fata, de par si sa ne facem unghiile periodic. Trebuie sa avem grija ca si parul nostru sa arate bine, e important ca atunci cand ne privim in oglinda sa spunem: Da, suntem frumoase! De aceea trebuie sa cautam cele mai bune accesorii pentru a face ca parul nostru sa arate ca in reviste. Cautati cele mai bune ondulatoare de par pentru voi si pentru nevoile voastre! O placa de par sau orice alt accesoriu necesar voua.

 

Desi la inceput mi-a fost greu, acum dupa un an si 3 luni pot spune ca incerc sa am grija cat mai mult de mine dar deloc sa-l neglijez pe cel mic.

Voua cum vi s-a schimbat viata dupa venirea pe lume a celui mic?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

7 Comments

  1. Eu abia am 19 ani si am timp destul pentru un copilas..dar sa stii ca si eu am observat ca odata ce femeile au devenit mamici incep sa se neglijeasca, sa nu mai aiba grija de corpul lor..ceea ce este total gresit. Din potriva ar trebui sa radiem de fericire si frumusete pentru ca practic renastem..

  2. Adevarul este ca nu prea ai atat de mult timp pentru tine dupa ce devii mama dar nu trebuie sa te neglijezi.

  3. eu nu sunt inca mama, dar le vad pe mamele din jurul meu si iti zic sincer ca nu au timp sa se mai aranjeze, mai ales daca nu le ajuta nimeni cu tot ce tine de cresterea copilului. Tu stii mai bine ca mine ca, in primul an de viata, stai cam non-stop langa pitic. Uneori nici la dus nu iti permiti sa stai mai mult de 5 minute.

  4. Avand o grija in plus, tinerile mamici trebuie sa caute solutii pentru a putea sa-si usureze munca dar sa si ramana frumoase si atractive.

  5. Eu una am încercat sa fiu tot ca inainte deși nu îmi iese mereu.
    Acum ma gândesc prima oară la fetița și apoi la mine,cred ca toate mămicile sunt ca mine….probabil😘😍

  6. la inceput nu m-am mai gandit la mine ,dar incet incet mi-am data seama ca nu trebuie sa te neglijezi daca esti mamica si esti ocupata ,dar macar cateva minute fac diferenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.