Pesmet clasic sau pesmet panko pentru cruste perfecte?

Meniul zilnic ne poate da batai de cap uneori. Cel putin mie asa mi se intampla. Nu ne place sa mancam de mai multe ori aceeasi mancare asa ca trebuie sa diversific meniul. De cand a venit cel mic pe lume nu mai pot prepara mancaruri ce necesita exagerat de mult timp, asa ca sunt in cautare de alternative gustoase dar sanatoase.

Recunosc, uneori ne este mai usor sa dam un telefon si pizza sa fie la usa in 10-15 minute. Sau ca o masa sa fie inlocuita de delicioasele aripioare crocante de la KFC. Insa imi doresc sa apelez cat mai rar la aceste „ajutoare” si sa prepar in casa mancaruri rapide dar cel putin la fel de delicioase si mult mai sanatoase.

De aceea scot arsenalul din dulap, cel mai bun pesmet pe care il am! Pesmetul este un ingredient folosit foarte des in bucatarie si se foloseste pentru a da consistenta mancarii sau pentru a face crusta preparatelor. Cel mai adesea il folosesc pentru a obtine o crusta crocanta a snitelelor, a chifelutelor ( de orice tip ), a pestelui dar si pentru prajituri.

 

Sunt mai multe variante de pesmet: pesmet clasic, pesmet granulat dar si pesmet panko. Totul depinde de textura pe care ne dorim sa o dam mancarurilor noastre. Daca pesmetul clasic si cel granulat este intalnit mai des, acest pesmet panko poate fi o noutate.

 

Ce este acest pesmet Panko?

Acest tip de pesmet este de origine japoneza si este cel mai adesea folosit la prajitul carnii sau a legumelor, intrucat nu absoarbe grasimea la prajire. Este intalnit in preparatele asiatice. Acesta este asemanator pesmetului calsic insa fulgii sunt mai mari si astfel se obtine o crusta asemanatoare cu cea din fulgi de porumb.

Diferenta dintre pesmetul clasic si pesmetul panko este ca cel panko este facut doar din paine alba fara coaja, pe cand cel clasic poate fi obtinut din orice tip de paine, folosindu-se chiar si coaja. Pesmetul Panko are o textura mai usoara si este perfect pentru prajit fiindca nu absoarbe la fel de multa grasime ca cel obisnuit astfel incat preparatul va fi crocant mai mult timp.

Daca am aflat diferenta dintre pesmetul clasic si cel panko acum putem intra in bucatarie pentru a prepara cele mai delicioase si crocante cruste.

Share daca iti place...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Barbieru Cristina

32 Comments

  1. noi folosim pesmet classic, caci cel nou aparut este prea fin. ne place la macaroane si mai ales la papanasi

  2. Spre rusinea mea aud si citesc pentru prima data de acest fel de pesmet. Urmatoarele snitele le voi face cu acest pesmet.

  3. Chiar nu l-am incercat, dar pentru ca Jasmine este innebunita dupa snitel cu siguranta am sa-l testez si eu!

  4. In general nu mananc crocant, desi imi mai comand de la Dopo-Poco meniuri crispy – cu fasii de pui in aluat crocant. Dar chiar o sa-mi fac in weekend snitele cu pesmet, sa vad, o sa fiu in stare de ceva? Au ba? :))

  5. Eu folosesc pesmetul pentru snitele si il prefer pe cel auriu, cel care dupa ce il prajesti este de o culoare aurie si nu una maronie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *