Ce face si de ce are nevoie un barman?

Barmanul este expertul absolut in prepararea cocktailurilor si al altor tipuri de bauturi. Astfel el este specializat in prepararea cocktailurilor alcoolice si nealcoolice si a longdrink-urilor. Cunoaste si amesteca diferitele tipuri de cocktailuri, de la cele mai comune la cele mai cautate, are grija de gust si prezentare, creeaza si experimenteaza noi combinatii si este la curent cu noutatile din sector, inclusiv tot ceea ce inseamna accesorii pentru bar.

Pentru a face bauturi, barmanul trebuie sa cunoasca elementele care alcatuiesc un cocktail si sa stie cum sa le amestece corect.

Elementele de baza sunt lichiorurile care confera structura alcoolica cocktailurilor (principalele sunt romul, vodka, gin, tequila, whisky). Aromele utilizate pentru a da gust si parfum, sunt de obicei creme alcoolice, nealcoolice sau alte lichioruri. Colorantii sunt bauturi racoritoare care reduc rigiditatea alcoolica si maresc placerea cocktailului, cum ar fi cola, apa tonica, siropuri, sucuri de fructe. Elementele decorative, precum pene si coji de fructe, masline, cirese, completeaza bautura cu o nota estetica. Accesoriile pentru bar au , de asemenea, o mare insemnatate. Conteaza dimensiunile paharelor, shaker-ele, linguritele de cocktail si asa mai departe. Fiecare tip de bautura are nevoie de accesorii distincte.

Munca barmanului se desfasoara in spatele tejghelei de cocktailuri a lounge barurilor, discotecilor, pub-urilor, cluburilor de noapte, dar si a restaurantelor si a hotelurilor cu cocktail baruri. Acest loc este organizat in asa fel incat sa asigure prezenta tuturor elementelor necesare barmanului pentru a pregati rapid cocktail-urile: blender, mixer, shaker, raft cu sticlele care sunt utilizate cel mai frecvent, bauturi spirtoase, bauturi alcoolice si nealcoolice, sucuri, gheata, toppinguri si decoratiuni, pahare si paie.

Un aspect important al profesiei este prezenta pe “scena”. Barmanii profesionisti au capacitatea de a face cocktail-uri cu gesturi tehnice extrem de rapide si coregrafice. In special, spectaculozitatea tehnicii de lucru a barmanului, folosind pahare si sticle cu miscari acrobatice similare cu cele ale jonglerilor, este cunoscuta sub numele de „flair bartending”. Oricine este capabil sa pregateasca cocktailuri excelente prin combinarea gesturilor tehnice cu miscarile acrobatice si accesoriile pentru bar este „flair barman”, care prin acrobatia sa asigura clientilor un adevarat spectacol de divertisment .

barman

Principalele responsabilitati si indatoriri ale unui barman sunt astfel:

-Pregatirea cocktailurilor traditionale si longdrink-urilor;

-Creeaza si experimenteaza cocktailuri inovatoare si bauturi minunate;

-Amesteca si pregateste cocktailuri intr-un mod coregrafiat si spectaculos, pentru a distra clientii;

-Gestioneaza curatarea, comanda si repopularea statiei de lucru pentru cocktailuri.

In functie de locul in care lucreaza, barmanului i se poate cere, de asemenea, sa se ocupe de sarcini suplimentare, cum ar fi gestionarea comenzilor de inventar si depozitare sau deschiderea si inchiderea locului.

Cum sa devii barman

Abilitatile necesare pentru a deveni barman pot fi invatate frecventand cursuri pentru barmani profesionisti. Un barman trebuie sa cunoasca diferitele tipuri de bauturi (alcoolice si nealcoolice, lichioruri nationale si straine, bauturi spirtoase etc), retetele si tehnicile de amestecare a cocktailurilor si bauturilor, metodele de servire si prezentare. Capacitatea de a efectua acrobatii scenice pentru a atrage atentia clientilor este un plus. Aceste tehnici de lucru acrobatice sunt invatate in cursuri dedicate de bartending, predate de formatori calificati.

Mai mult, cunoasterea limbilor straine este adesea necesara in ofertele de locuri de munca pentru barmani, mai ales daca lucreaza in statiuni turistice cu un aflux mare de clienti straini.

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.