Scapa de micile imperfectiuni ale pielii cu un tratament vergeturi sau cicatrici

Atat cicatricile, cat si vergeturile sunt  semne care afecteaza suprafata pielii si pot avea un aspect deseori neplacut. Vergeturile pot arata adesea ca cicatrici lungi si subtiri. Cicatricile apar atunci cand apare o leziune, deoarece pielea incepe sa vindece,iar colagenul este produs in acea zona mai intens. Deoarece colagenul continua sa umple zona ranita, pielea poate deveni ridicata si accidentata. Cu ajutorul unui tratament vergeturi, acestea pot fi eliminate intr-o proportie destul de mare. Un tratament laser cicatrici functioneaza la fel, cu ajutorul laserului putand scapa de semnele lasate de acnee sau o cicatrice aparuta in urma unei rani.

Cu ajutorul acestui tratament laser vergeturi exista posibilitatea de a reduce aspectul lor fara a afecta pielea din jur. Prin promovarea reinnoirii celulelor pielii si a productiei de colagen, cicatricile vor disparea incet prin procesul natural de vindecare a corpului iar o piele mai neteda si mai uniforma ii va lua locul.

tratament vergeturi

Cum functioneaza

Se foloseste tehnologia laser Erbium:Yag – un tip de laser ablativ care realizeaza contolat mici gaurele pe suprafata pielii. Energia laserului tinteste apa din straturile superficiale ale pielii astfel incatcontolat si foarte precis o transforma in vapori. Procedura este extrem de sigura si foarte eficienta.

De cate sedinte e nevoie

Fie ca vorbim despre tratamentul cicatricilor sau a vergeturilor, rezultatele pot varia de la un pacient la altul, dar e nevoie de 1 sau 2 sedinte la un interval de 4-8 saptamani pentru ca rezultatul sa fie vizibil.

Si totusi, de unde apar vergeturile?

Ele apar atunci candpielea se intinde prea repede; acest lucru se poate datora cresterii in greutate, pubertatii sau a sarcinii. In timp ce fibrele pielii permit cresterea, derma nu poate rezista schimbarilor bruste ale masei corporale. In consecinta, intinderea excesiva a pielii face ca fibrele dermei sa se rupa si vasele de sange continute in straturile adanci ale pielii se afiseaza pe suprafata pielii, creand linii distinctive pe piele. Vergeturile apar mai intai ca linii rosu-violet care se estompeaza pana la alb argintiu si se gasesc frecvent pe brate, stomac, coapse, partea de jos si zona sanilor. Terapia cu laser are puterea de a reduce aspectul vergeturilor, farainterventii chirurgicale.

Dar cum ramane cu cicatricile?

Procesul normal de vindecare a tesutului uman are ca rezultat o cicatrice. Cicatricile apar la locul afectarii tesutului si apar ca tesut fibros de o culoare rosu spre violet, care in timp devine de obicei mai plat si mai deschis la culoare.Atat cicatricile, cat si vergeturile pot provoca jena si disconort, mai ales daca sunt foarte vizibile.

Un tratament cu laser este potrivit pentru toate tipurile de piele, nu are efecte adverse, iar rezultatul se mentine pe termen lung.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.