Ce este osteoporoza si la ce metode de preventie sa apelam- Osteo Power poate ajuta

Osteoporoza este o afectiune metabolica scheletala ce se caracterizeaza prin scaderea masei osoase si degradarea microarhitecturii tesutului osos, crescand fragilitatea osului si astfel predispozitia la fracturi. De ce le mai multe ori nu exista simptome, pana la prima fractura. Cele mai frecvente locuri pentru fractura sunt: soldul, coloana vertebrala si radius distal.

Osteoporoza

Osteoporoza este cea mai frecventa boala metabolica osoasa din lume. Dupa varsta de 50 de ani, riscul de fractura creste, 40% dintre femei si 13% dintre barbati prezinta cel putin o fractura osteoporotica.

 Tipuri de osteoporoza

  • osteoporoza primara– apare in urma modificarilor suferite odata cu varsta;
  • osteoporoza secundara– cauzata de o afectiune ce interfera cu procesul normal de remodelare osoasa.

Metode de preventie a osteoporozei

Miscare

Exercitiile reprezinta una din cele mai eficiente metode a lupta impotriva osteoporozei. Mersul pe jos, joggingul, flotarile, urcatul scarilor, dansul, pastreaza oasele puternice, punandu-le la lucru odata cu muschii.

Consumul de sare

Desi impactul sarii asupra osteoporozei este incert, totusi pare o relatie intre aportul mare de sodiu si pierderea de masa osoasa, in special in cazul pesroanelor cu tensiune arteriala. In general, sarea creste cantitatea de calciu eliminata prin urina si transpiratie, ce poate duce mai departe la pierderea de masa osoasa in cazul persoanelor cu deficit de calciu.

Aportul de calciu

Majoritatea oamenilor, cu posibila exceptie a adolescentelor si a persoanele in varsta, obtin suficient calciu din dieta.  Cei care au carente, pot apela la suplimente care sunt sigure atata timp cat se respecta doza recomandata si sunt luate impreuna cu vitamina D.

Vitamina D

Aceasta ajuta corpul sa absoarba, sa retina si sa foloseasca aportul de calciu. Lumina soarelui declanseaza producerea vitaminei D in organism, iar surse alimentare de vitamina D includ alimentele fortificate, cum ar fi laptele, sucul de portocale si cerealele pentru micul dejun.

Suplimente precum Osteo Power

Suplimentul alimentar OSTEO POWER de la Ayurmed contine plante ayurvedice care contribuie la formarea si mentinerea structurii si mineralizarii oaselor scheletului, a dintilor, parului, unghiilor si pielii. Mineralele din plante, prin absorbtia si depunerea lor in oase, sustin procesul natural de refacere si remodelare a calusului in cazul fracturilor, precum si densitatea osoasa. Formarea normala a colagenului contribuie la sustinerea procesului de refacere a oaselor, tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor dupa traumatisme sau efort fizic prelungit. Sustine mineralizarea si structura osoasa la persoanele varstnice. Complexul de fitonutrienti din produs sustine activitatea normala a inimii, presiunea sanguina, procesul de coagulare, contractia musculara, functionarea normala a sistemelor nervos si imunitar.

Important este acordam o atentie sporita sanatatii noastre si in caz de simptome alarmante sa apelam la medic.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

16 Comments

  1. Nu știam ca 40% dintre femei au suferit o fractura în urma osteoporozei. Din păcate din acest procent fac parte mama și bunica 😐,ambele având proteze de sold

  2. este foarte bine ca exista suplimente naturiste pentru probleme precum osteoporoza, numai sa fie luate dupa ce se pune un diagnostic corect pentru ca mama a tot luat chestii contra osteoporozei dupa ureche, ca ii era ei frica sa nu faca, si s-a dovedit gresit pentru ca ea avea probleme cu articulatiile si prea mult calciu i-a daunat.

  3. Ma bucur ca exista suplimente alimentare care pot ameliora aceasta boala deloc comoda si o sa le cumpar si eu pentru matusa mea care sufera de osteoporoza.

  4. Bineînțeles că este indicat ca mai întâi să facem analize și la indicațiile medicului să luăm un tratament adecvat. Suplimentele Ayurmed sunt recunoscute ca fiind de ajutor, bazându-se pa ingrediente naturale.

  5. Si mama are osteoporoza si articolul tau m-a facut inteleg mai bine cum este aceasta boala. Un supliment de genul ar fi de un real ajutor

  6. Si eu folosesc Osteo Power de la Ayurmed, mai ales ca desi am o varsta de peste 50, am fost diagnosticata cu osteoporoza de acum cca 10-12 ani, si toata viata am avut de suferit din cauza dezechilbrului de calciu si magneziu din organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.