De ce sa te apuci de fitness si cum te ajuta acesta sa te mentii in forma

Fiecare dintre noi isi doreste sa arate bine. Mai presus de aspectul fizic, sanatatea este unul din aspectele de care trebuie sa te preocupe zilnic. Orele petrecute pe scaunul de birou pot avea consecinte nefaste asupra sanatatii daca sportul nu este unul din prietenii tai. De aceea, trebuie sa te gandesti serios sa te apuci de fitness daca vrei sa arati bine dar sa fii si sanatos in acelasi timp.

De ce sa te apuci de fitness?

Faptul ca petreci ore intregi la birou vor face sa nu ai un tonus muscular bine dezvoltat si nici organismul tau nu va functiona la capacitate maxima. Fitness-ul este benefic pentru sanatate pentru ca va combate sedentarismul iar exercitiile fizice vor contribui la pierderea in greutate, intarirea musculaturii dar si sculptarea muschilor coapselor. De asemenea excercitiile fizice vor contribui la starea de bine, veti capata mai multa energie si treptat starea de oboseala va disparea. Nu e o noutate ca sportul are un rol important in viata noastra si ar trebui ca macar cateva minute pe zi sa il practivam, indiferent de forma sa.

Ce accesorii fitness trebuie sa aveti pentru a va putea mentine in forma?

Daca sunteti incepator sigur va vor fi utile informatiile urmatoare. La inceput poate fi usor dezolant insa cu putina documetare poti face alegeri potrivite pentru tine, Pentru inceput este necesar sa achizitionati accesorii fitness potrivite nevoilor voastre dar si nivelului de experienta, ca cele de pe artsporttotal.ro. Treptat, treptat, veti putea achizitiona accesorii din ce in ce mai antrenante, mai sofisticate si mai interesante pentru a va ajuta sa va mentineti in forma maxima.

fitness

  • banda elastica. Pentru incepatori sunt indicate benzile elastice de lungime medie. Magazinele de specialitate au o varietate de benzi, in culori diferite si lungimi diverse pentru diferite tipuri de exercitii. Inainte de a achizitiona una, ai grija sa vezi ce model se potriveste nevoilor tale pentru a nu da gres.
  • saltea. Aceasta are rolul de a-ti proteja coloana de impactul cu podeaua. Poate fi folosita atunci cand faci abdomene, exercitii de streching, Yoga sau Pilates. Este o investitie pe termen lung.
  • gantere. Acestea sunt cele mai comune accesorii care nu ar trebui sa iti lipseasca. Au efect garantat iar bratele tale vor arata foarte bine daca vei lucra cat mai mult cu ele. Incepatorii trebuie sa foloseasca gantere de 1-2 kg iar cei experimentati de 5-6 kg.
  • mingi medicinale. Acestea sunt din ce in ce mai folosite pentru sportivi dar si pentru recuperare. Sunt potrivite si pentru fitness fiindca nu pun presiune asupra articulatiilor  si stimuleaza rezistenta. Mingile medicinale au o multime de beneficii daca alegeti sa le folositi: imbunatateste echilibrul, imbunatateste coordonarea mana-ochi, poti realiza antrenamete versatile si nu sunt costisitoare.
  • ceas pentru monitorizarea pulsului. Fiindca vei realiza exercitii fara indrumarea unui instructor, acesta iti va indica efortul depus si oboseala pe care ai acumulat-o.
  • casete video cu exercitii sau laptop/telefon/tableta. Acasa ai nevoie de un model de exercitii pe care sa il urmezi pentru a obtine rezultate optime asa ca video-urile sunt un real ajutor.

mingi medicinale

Acum e  simplu sa faci sport chiar acasa, atunci cand ai timp liber. Fitness-ul este o varianta potrivita daca vrei sa arati bine si sa fii in forma maxima.

Tu practici sport? Cat de des si ce sport alegi sa faci?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

18 Comments

  1. Mulțumim frumos ptr articol eu pâna acum nu am practicat nici un fel de sport poate pe viitor 🤗

  2. E foarte important să facem sport, mai ales pentru sănătate. Eu prefer să merg la sală și să fac zumba, dar m-am gândit și la fitness.

  3. Chiar daca am mare parte din aceste articole pentru fitness la mine acasa, zac bine mersi iar eu ma ating de ele din „an in Pasti” 🙂
    Vointa este cea mai importanta, dar multumesc pentru recomandari, am mai aflat cateva lucruri!

  4. Sufar de atata lene incat nu reusesc niciodata sa ma apuc de un astfel de program. Mi-ar placea sa pot sa ma tin de un program de fitness,dar nu fac decat o zi maxim 2 si apoi uit sau nu mai am chef

  5. Wow! Cristina! Multuuumesc tare mult.
    Am inceput sa pun in aplicare ce mi-ai spus si datorita bratarii mele fitness, fac progrese uriase. Imi masor rezultatele dupa fiecare antrenament si caut mereu sa ma autodepasesc.
    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.