Cum plasezi o comanda pe site-uri straine si cum verifici comanda?

Comenzile online au devenit din ce in ce mai populare. Atat cele plasate pe site-urile din tara noastra cat si cele din afara. Sunt convinsa ca multe dintre voi daca inca nu ati plasat o comanda pe un site strain, sunteti curioase cu decurge totul. De aceea cred ca e important sa vorbim in detaliu despre cum plasezi o comanda pe site-uri straine simplu si rapid.

Cum plasezi o comanda pe site-uri straine si cum verifici comanda?

Ai vazut un site nou cu haine deosebite si iti doresti sa plasezi o comanda? Ei bine, nu e mare lucru de stiut insa pentru inceput poate parea destul de dificil. In primul rand o sa va recomand sa verificati daca site-ul e de incredere si hainele sunt ok calitativ raportat la preturile produselor. De asemenea verificati daca site-ul livreaza in tara noastra si daca ofera posbilitatea de a primi coletul prin Posta Romana sau curier. Nu va asteptati ca o rochie de 10$ de exemplu, sa arate de milioane. Cateva site-uri de incredere de pe care am comandat eu online sunt: Dresslily, Zaful, Sammydress, SheIn , Romwe ( ultimele doua nu mai livreaza momentan in Romania) si Femmeluxe ( site din Anglia ).

cum plasezi o comanda

Pasul 1 :Fa-ti cont pe site

E important ca pentru a plasa comanda pe un site ( orice tip de site ) sa iti faci un cont. Salveaza username-ul si parola pentru a te putea loga oricand vrei. Ai nevoie de o adresa de email valida si apoi poti trece la treaba. Ai grija ca la datele personale sa iti completezi adresa completa si numarul de telefon pentru ca in acest fel le ai salvate si nu mai e nevoie sa le completezi cand plasezi comanda.

Pasul 2: Adauga ce produse vrei in cos

Aici e simplu, cauti produsele care iti plac si cu ajutorul butonului ” adauga in cos” pui produsele dorite in cosul de cumparaturi. Chiar daca nu stii foarte bine engleza e destul de usor. Dupa ce ti-ai ales produsele, mergi la urmatorul pas, la plaseaza comanda.

Pasul 3 : Plaseaza comanda si plateste

Aici va fi nevoie sa alegi metoda de plata. Pe site-urile din afara UE e nevoie sa platesti cu cardul, asa ca alege optiune care ti se pare avantajoasa pentru tine.  Sau poti plati prin cont paypal daca detii unul, e si mai usor asa. Alege metoda de transport dorita: transport normal sau prin curier. Daca alegi optiune prin curier eu recomand cu incredere UPS pentru ca toate comenzile ajung foarte rapid ( in jur de 10 zile ) chiar acasa fara a plati taxe suplimentare ca la DHL, de exemplu. In general e bine sa stiti ca pentru site-urile din afara UE comenzile vor ajunge in aproximativ o luna, de cele mai multe ori la posta vamala.

Pasul 4 : Verifica numarul de urmarire

Dupa ce a fost exepediata comanda vei primi un numar de urmarire pe care il vei vizualiza in dreptul comenzii in contul tau. E necesar sa urmaresti pe unde e comanda, pentru a sti cu aproximatie cand ajunge si pe unde se afla. Sunt cateva site-uri ce te ajuta sa verifici pe unde e coletul. Daca ai mai multe colete le poti urmari pe toate odata pe Order Tacking care e un site  ce iti permite sa introduci toate numerele de urmarire odata si vei primi imediat toate actualizarile. Daca au un singur numar de urmarire recomand cu incredere Tracktry. Dupa o saptamana de la expedierea coletului se vor actualiza informatiile si vei vedea cu exactitate cu ce firma a fost expediat si pe unde e coletul.

urmarire comanda

Acestia sunt cei 4 pasi importati pentru a plasa o comanda online pe un site din afara tarii noastre. La inceput poate parea destul de dificil dar nu e deloc asa. Eu prefer site-urile straine chit ca trebuie sa astept o luna dupa produsele dorite. 

Voi obisnuiti sa comandati de pe site-uri straine? Ce experiente aveti?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. De pe Aliexpress obișnuiesc să comand eu,însă recunosc ca până am invatat cum sta treaba am luat și câteva tepe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.