Ingrijirea dintilor in cativa pasi simpli dar eficienti

Ingrijirea dintilor este un aspect de care trebuie sa tinem cont zilnic pentru a ne putea bucura de dinti frumosi si sanatosi cat mai mult timp. Dincolo de estetica, intregul organism depinde de modul in care mancarea este mestecata. Este important sa ne ingriim de sanatatea dentara si este mai bine sa prevenim o afectiune a dintilor decat sa o tratam.

ingrijirea dintilor

Ingrijirea dintilor in cativa pasi simpli dar eficienti

Alege o pasta de dinti potrivita

Pe piata exista o gama varianta de paste de dinti, de aceea uneori poate parea destul de dificil sa o alegi pe cea mai buna si potrivita. Exista pasta de dinti pentru albire dar si pasta de dinti impotriva placii bacteriene. Cea mai buna pasta de dinti este aceea care lupta impotriva bacteriilor, sa protejeze structura dintilor dar si sa ii mentina curati.

Alege o periuta de dinti eficienta

Periajul este unul din cel mai importanti pasi daca vrem sa ne bucuram cat mai mult timp de dintii nostri. Se poate alege fie o periuta normala, fie una electrica. Periuta de dinti aleasa trebuie sa se muleze foarte bine dupa structura dintilor si sa ii curete eficient chiar de la baza. Periajul corect cu o periuta normala se realizeaza in aproximativ 5 minute, iar cel cu periuta electrica in jura de 2-3 minute. Periajul se va realiza de cel putin doua ori pe zi.

Foloseste o ata dentara

Desi ata dentara nu este folosita de toata lumea, aceasta are un rol important pentru ingrijirea dintilor. Ata dentara ne ajuta sa indeparatam resturile si placa bacteriana dintre spatiile dintilor. Ata dentara sa foloseste o singura data pe zi inainte de periajul dintilor.

Completeaza rutina de ingrijire a dintilor cu apa de gura

Apa de gura intregeste tot ritualul de ingrijire al dintilor. Aceasta are rolul de a indeparta bacteriile care se afla pe mucoase si care prin periaj nu sunt indepartate ( obrajii, limba ). Apa de gura poate fi folosita ori de cate ori simtim nevoia de o respiratie proaspata.

Alimentatia corespunzatoare

Sunt alimente care contribuie la sanatatea dintilor nostri. Laptele si iaurtul  sunt foarte bune pentru dinti pentru ca determina o secretie abundenta de saliva iar calciul din acestea contribuie la protejarea dintilor. Fructele, legumele, alimentele cu fluor sunt de asemenea potrivite pentru a fi consumate cat mai des. Dulciurile, prajelile ar trebui inlaturate cat mai mult din alimentatie pentru ca nu fac bine nici organismului dar nici danturii.

Vizita la stomatolog

Din pacate la stomatolog se ajunge abia atunci cand apare durerea. Si nu este deloc bine! Vizitele la stomatolog ar trebui facute de aproximativ de 2 ori pe an, dar depinde si de problemele fiecarei persoane in parte. Daca dantura are probleme mai serioase se aplica vizitele mai dese la stomatolog.

Sanatatea dentara este importanta daca vrem sa ne bucuram de un zambet frumos si fara cusur dar si sa avem un organism care functioneaza normal.

Voi cum aveti grija de dintii vostri? 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. Tocmai ce am terminat cu vizitele pe la stomatolog, luna viitoare trebuie sa mai merg la un detartraj si gata pe anul acesta. 😀 In rest periuta de dinti electrica a intrat de ceva vreme in rutina mea de ingrijire si ne intelegem bine

  2. Foarte adevarate si utile sfaturile tale. Luna viitoare ar trebui sa ma programez si eu la dentist pentru un control. Abia astept sa aud rezultate de bine (eu asa sper 😍😍).

  3. Folosesc cam toti pasii descrisi de tine desi …. nu sunt cu o anumita regularitate. De exemplu la stomatolog ajung doar de nevoie si niciodata pentru preventie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.