Personalitatea ta stă într-un singur fir de păr? 2021, anul tunsorilor evergreen – idei și sfaturi de la Florin Noje, hairstylist și ambasador L’Oréal Professionnel

Anul precedent a schimbat felul în care privim sănătatea, economia, dar și industria de beauty. După un an pandemic, ne îndepărtăm de alegerile prea îndrăznețe și căutăm confortul elegant în tunsorile deja consacrate. 2021 e anul tunsorilor evergreen, iar hairstylistul și ambasadorul  L’Oréal Professionnel, Florin Noje, ne povestește despre cum atârnă întreaga noastră personalitate într-un fir de păr.

Dincolo de alegerile prea bold pentru care am putea opta, în 2021 căutăm armonia în coafurile reconfortante, iar trendul în materie de beauty e frumusețe desăvârșită obținută prin naturalețe. Tunsorile în jurul cărora sunt construite look-urile lui 2021 sunt cele lejere precum bobul și pixie, tunsori ușor de stilizat și întreținut – după un an în care ne-au fost răpite atâtea, vrem ca 2021 să nu fie dictat de ore în șir petrecute în fața oglinzii.

Un singur fir de păr ne dezvăluie complet identitatea, inclusiv amprenta genetică. În rădăcina irigată de vase de sânge mișună informații ultra-minuțioase despre ADN-ul nostru, precum și despre starea noastră de spirit.

Atunci când aveți chef să vă schimbați aspectul, mergeți și vorbiți cu stilistul dvs. Simpla tăiere a părului nu aduce după sine schimbarea de look. De exemplu, noi ținem cont de forma feței, de siluetă, de natură părului, de modul vostru de viață și, de cele mai multe ori, căutăm să înțelegem care e motivația pentru care vreți să schimbați ceva la dvs

Naturalețe contrastantă

2021 e despre tunsorile evergreen, iubite ani la rând, tunsori care pot fi adaptate după preferințe și accesorizate de culori care să le completeze. Glam-ul natural se obține prin asocieri complementare, cum ar fi o tunsoare clasică într-o culoare îndrăzneață. Blondul perlat, nuanțele cafelei și caramelului sunt printre preferințe în orice coafor in Bucuresti în 2021, fiind opțiuni delicate și elegante, care acompaniază armonios o tunsoare bob, pixie, un păr creț (căruia îi oferă dimensiune și jocuri de umbre).

Effortlessly chic

Tunsorile care stau la baza trendurilor din 2021 sunt cele care arată bine fără stilizare excesivă și fără a necesita vreun fel de aranjare; bobul messy e candidatul perfect când vorbim de conturarea unui look effortlessly chic. Părul tuns mediu, care creează linii ascuțite deasupra umerilor creează un look sharp și strălucitor, fiind o tunsoare clasică adaptă nevoilor moderne. Variantele de tuns femei in Bucuresti care nu dau greș sunt tunsorile clasice, simple, care funcționează armonios cu trăsăturile feței, fără a avea nevoie de stilizare și aranjare excesivă.

În 2021, bobul clasic e la modă. Femeile din întreaga lume preferă această tunsoare datorită eleganței sale, dar și faptului că este ușor de aranjat. Bobul clasic are aceeași lungime a tuturor șuvițelor din jurul capului, undeva între vârfurile urechilor și deasupra umerilor, încadrând fața sub bărbie.

Șuvițele de dedesubt sunt puțin mai scurte față de cele de deasupra, pentru mai mult volum. Pentru un aspect și mai frumos, vârfurile pot fi ondulate pentru a se întoarce spre interior. Bobul clasic nu are niciodată straturi.

Textura e unul dintre aspectele importante din acest an: bobul texturat abundă în dimensionalitate, jucându-se cu iluzia unui păr mai voluminos, care arată bine fără efort suplimentar.

Coafura mullet revine odată cu popularizarea stilului retro, fiind îmbunătățite și generând un look chic, rafinat, și totuși cu aspect dezordonat; mullet-ul realizat corect încadrează fața și conturează un look uniform și subtil.  Felul în care părul e tuns nu influențează doar look-ul exterior, ci și starea de spirit pe care o ai. Dincolo de cum arată, părul trebuie să răspundă la întrebarea cum te face să te simți?, tunsoarea potrivită având puterea de a reda încrederea, de a înrădăcina curaj sau delicatețe femină în atitudinea noastră.

În plus, părul are o rezistență incredibilă la descompunere și păstrează totul în memorie timp de câteva secole. A fost suficient un singur fir de păr pentru a afla informații cruciale despre felul în care au murit Beethoven, Napoleon sau despre culoarea părului lui Ramses al II-lea (un blond roșcat, spre hena).

Aceasta este forța podoabei noastre capilare și nu degeaba ceea ce spunea Coco Chanel – “O femeie care își tunde părul e pe cale să-și schimbe viața” – începe să aibă o însemnătate din ce în ce mai ridicată.

În 2021 bretonul capătă o importanță aparte, fiind considerat un accesoriu de sine-stătător. Revine bretonul anilor 1970, un breton structurat și retro, cu multă dimensiune, ideal pentru părul creț sau ondulat. Un alt breton care își face comeback-ul în 2021 este bretonul într-o parte, care arată diferit față de începuturile sale: mai lung, mai ascuțit, mai texturat, bretonul într-o parte avantajează chipurile pătrate sau frunțile late, armonizând întregul look. Bretonul de tip curtain își face simțită prezența și în 2021; simetria pe care o conturează, lejeritatea pe care o imprimă și ușurința cu care se menține în timp transformă acest breton în alegerea perfectă pentru o schimbare de look care nu e radicală, dar care reușește să facă diferența.

Tunsorile lui 2021 sunt fundamentate pe reinventare cuminte și pe echilibru; unei tunsori clasice îi poți atașa o culoare îndrăzneață, însă cheia către un look armonios e alăturarea elementelor complementare care să dea viață întregii coafuri. Trendurile în 2021 în materie de hairstyle au la bază naturalețea care generează fascinație; tunsorile evergreen și stilurile care revin printre preferințe conturează un look guvernat de frumusețe desăvârșită, fără compromisuri.

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.