Ce activitati pentru copii le stranesc acestora interesul?

Copiii au nevoie de foarte multa atentie din partea noastra. Acestia cauta constant activitati noi, lucruri care sa le ocupe timpul dar intr-un mod placut. Pentru parinti este destul de greu uneori sa le faca pe plac, sa caute activitati care sa le starneasca interesul si care sa ii tina in priza. Totusi, e bine de stiut ca sunt cateva activitati de care aproape toti copiii, indiferent de varsta, sunt incantati sa le faca. Fie impreuna, fie alaturi de parinti sau prieteni, acestia au destule metode de a-si ocupa timpul frumos. Important este sa stim ce activitati pentru copii sunt pe gustul lor.

Ce activitati pentru copii le stranesc acestora interesul?

Cititul

Poate parea un cliseu. Dar nu e asa, orice copil adora sa citeasca sau sa i se citeasca, asta depinde de varsta copilului. E importat ca noi, parintii, inca de mici sa ii ghidam catre acest ritual placut si educativ. Daca inca de mici le citim si le aratam diverse carti acestia vor deveni din ce in ce mai atrasi si mai interesati sa aleaga cartile in detrimentul tabletelor si telefoanelor mobile. Trebuie sa alegem cartile in functie de varsta copilului, astfel incat acestia sa fie incantati si sa isi petreaca din ce in ce mai mult timp citind. Cat sunt mici, noi trebuie sa le cititm constant. Cititul ii relaxeaza iar o poveste inainte de culcare le va face somnul mult mai linistit.

Locuri de joaca

Carui copil nu ii place la locul de joaca? Nu cred ca exista unul. Dar ce facem, cand noi parintii, ocupati cu atatea activitati si treburi zilnice nu reusim sa impartim timpul astfel incat sa ii ducem in fiecare zi in parc sau la locul de joaca preferat? Este destul de simplu: le realizam un spatiu de joaca acasa. Am gasit pe Nichiduta.ro mai multe produse pentru spatii de joaca din care putem alege exact ceea ce ne place, ceea ce ii atrage pe copiii nostri. Preturile variaza, in functie de cat de complex este spatiul de joaca si putem opta pentru varianta cea mai potrivita pentru bugetul disponibil. Mi se pare o varianta foarte atractiva pentru cei mici. In acest fel ei isi pot petrece frumos timpul liber iar noi ne putem ocupa de treburile zilnice dar si spraveghind in mod constant ceea ce ei fac.

activitati pentru copii

activitati pentru copii

Pictatul

Cei mici sunt incantati sa coloreze si sa deseneze. De aceea, a picta este o activitate relaxanta pentru ei dar si pentru noi deopotriva. Putem alege o zi, doua sau zilnic sa pictam impreuna cu ei. Acestia vor fi multumiti si in acelasi timp vor realiza cu propriile lor manute, opere unice de arta pe care odata cu trecerea timpului le vom aprecia mai mult.

Gatitul

E destul de mult a spune gatit. Insa putem incerca o activitate inedita alaturi de copilul nostru. Cei mici sunt atrasi de bucatarie inca de cand sunt mici. Acestia isi doresc sa isi bage manutele in aluat, sa ne ajute in bucatarie. Asa ca putem transforma aceasta activitate de adulti in una pentru copii. Alaturi de ei putem gati felul lor favorit de mancare sau prajitura lasandu-i si pe ei sa se simta utili. Cu siguranta se vor bucura!

E usor sa ii facem fericiti pe copii. Acestia cer adesea sa ne petrecem timp cu ei si sa ne jucam. Este cel mai pretios timp pe care il putem avea.

Voi ce activitati faceti cu cei mici? Sunt atrasi de ceva anume?

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

10 Comments

  1. Îl atrage sa meargă în parc sa se de-a cu trotineta,sa joace fotbal,sa meargă la înot.

  2. Ai mei copii sunt atrasi de orice activitate creativa. Ce ii provoaca si le ofera spatiu de manifestare 🙂 Gatit, pictat, sport… mai putin citit…

  3. E buna ideea asta ca sa.i cumperi produse ptr a creea spatiu de joaca acasa.Fetita mea se plictiseste foarte repede de orice activitate.Ii place doar sa se joace!Asta e!

  4. I-am gasit zilele astea ceva activitati care s-o tina ocupata, dar ma gandesc s-o mai inscriu la cateva ateliere care s-o antreneze

  5. Și fetița mea iubește pictatul dar și locul de joaca.Stand la curte avem și noi un loc de joacă cu tobogan, leagăn, balansoar și trambulină. Tare ne mai place acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.