Cum sa ii tinem ocupati pe cei mici in aceasta perioada?

Cei mici sunt intr-o continua descoperire. Iesirile in parc, la plimbare, la cumparaturi starnesc mereu intrebari de genul: ce e asa? de ce? cum?. Stefan e un copil curios din fire, intotdeauna intreaba lucruri care i-au atras atentia si vrea sa afle detalii. Pentru a-i satisface toate  curiozitatile cartile de copii de la Editura Casa imi sunt de un mare ajutor de fiecare data.

Cum sa ii tinem ocupati pe cei mici in aceasta perioada?

Stim cu totii situatia actuala din tara si din toata lumea. Suntem nevoiti sa ne ferim de iesirile in spatiile publice, cu atat mai putin de a-i scoate pe cei mici. Prefer sa il tin pe Stefan acasa, fara a lua contact cu locuri aglomerate. Avem norocul ca stam la curte si poate iesi ori de cate ori isi doreste. Insa pentru cineva care locuieste la bloc este destul de dificil sa ii faca pe cei mici sa stea doar in casa.

De aceea este extrem de important sa ii stapanim pe cei mici si sa le dam intotdeauna ceva de facut. Lucruri care sa le straneasca interesul si curiozitatea. De la colorat, pictat, jocul cu plastilina si pana la citit.

Consider ca cititul e o activitate care le dezvolta foarte mult imaginatia si creativitatea. Daca varsta copiilor nu le permite acestora sa citeasca singur, este indicat sa o facem noi, parintii. Asa procedez si eu. Cititul ii place lui Stefan iar cartile de pe Editura Casa mereu i-au atras atentia prin imaginile colorate, sugestive prin care afla lucruri noi.

editura casa

Ultima noastra comanda a continut 3 carti noi pentru el, pe care le savureaza cu placere de fiecare data cand le luam. Colectia de carti pentru copii de la Editura Casa este din ce in ce mai mare si ma bucur sa stiu ca Stefan are ocupatie, mai ales in aceasta perioada.

Iata ce recomandari pentru copiii de pana la 7 ani am:

Prima mea enciclopedie: Privește – Deschide ferestrele – Minuneaza-te

Acesta este o carte dedicata in special copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 -7 ani insa am considerat ca e bine sa o am in casa, tinand cont ca Stef se apropie cu pasi repezi catre varsta de 4 ani. Desi e o carte mai complexa, care le aduce copiilor informatii pretioase , Stefan a fost incantat sa ii descriu si sa ii explic ceea ce ne aduce cartea in prim plan. Ferestrele cartonate sunt mereu o atractie pentru cei mici fiindca isi doresc sa afle ce se ascunde in spatele lor. Daca aveti copii ce se incadreaza in jurul acestei varste musai sa achizitionati cartea, cei mici vor afla o multime de informatii despre lumea inconjuratoare.

carti copii

 

Ce face un astronaut

Cartea acesta este foarte potrivita varstei celui mic, 2-4 ani. Este o carte super atractiva prin imagini si ferestre interactive ce le descrie copiilor ce e o nava spatiala, cum e viata pe o nava spatiala sau ce face un astronaut. Lucruri noi si de mare interes le sunt aduse copiilor prin aceste pagini vesele si cartonate.

carti pentru copii

Ce mancam?

Acesta carte la fel ac si celalate le aduce copiilor informatii despre viata inconjuratoare. Acestia vor afla de ce trebuie sa manace si sa bea. Vor descoperi gusturile: acru, dulce, sarat si amar. Dar vor afla si unde cresc fructele, legumele, din ce se face branza si de unde provin ouale. Acestea sutn doar cateva lucruri pe care cei mici le vor descoperi in cartile minunate de la edituracasa.ro.

Voi ce mai faceti cu cei mici in aceasta perioada? Cititul e o activitate care ii atrag pe cei mici?

 

Share daca iti place...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Barbieru Cristina

15 Comments

  1. Cel mai mult ne plac cartile cu povești! Astă seară vrem sa citim „Ursul pacalit de vulpe”. Suntem clasa I si învatam să citim!

  2. Îi place mult să-i citesc,seara când trebuie să se culce îi citesc și de multe ori adoarme înainte de ai termina povestea ! Ziua toată se joacă pe afară !

  3. Eu am un mic Duracel de 4 ani. De luni lucrez de acasă și am momente în care ma simt depășită de situație.
    El momentan nu are răbdare sa ii citesc, maxim 2-3 pagini. Abia aștept sa mai crească și sa înțeleagă mai bine.

  4. Si eu incerc in fel si chip sa-i distrag atentia ca sa nu mai ceara afara. Ma intreaga zilnic de ce nu poate merge in parc. Foarte dragute titlurile alese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.